Verhoog je productiviteit met een externe monitor!
5 mei 2023
Toon alles

Hoe kies je de juiste telefoon? 4 tips

Verloopt je abonnement binnenkort? Of is je huidige telefoon nu echt aan vervanging toe? Dan heb je vast al een blik geworpen op het huidige telefoon aanbod. Deze lijkt elk jaar groter te worden. Het is dan ook niet vreemd als je het niet meer weet. Want hoe kies je de juiste smartphone als er zoveel verschillende zijn? Misschien heb je al een merk in gedachten, maar ook dan zijn er nog ontelbaar verschillende modellen verkrijgbaar. De perfecte telefoon bestaat niet. Wat de juiste keuze is, hangt geheel af van jouw persoonlijke wensen. Maar hoe vind je de juiste telefoon? Er zijn gelukkig een aantal manieren waarop je dit gemakkelijker kunt maken. We zetten de beste vier tips op een rijtje. 

Het formaat 

Allereerst is het belangrijk om rekening te houden met het formaat. Vroeger zagen we dat er vooral voor kleine smartphones werd gekozen.Inmiddels is dat niet meer het geval.Op de eerste plaats omdat het lastiger is om een goede kleine smartphone te maken. Er is dan namelijk onvoldoende ruimte voor een goede batterij. Daarnaast wordt de smartphone voor heel veel verschillende doeleinden gebruikt. Als je comfortabel een serie wilt kunnen kijken, geef je natuurlijk eerder de voorkeur aan het grotere beeld van bijvoorbeeld de iPhone 14 Pro Max

Houd er wel rekening mee dat grotere smartphones meestal ook wat zwaarder zijn en daardoor lastiger te bedienen met één hand. Daarnaast passen ze ook niet altijd in je broekzak.

Besturingssysteem 

Ook goed om op te letten is het besturingssysteem. Meestal kiezen mensen voor het besturingssysteem waar ze het meest mee vertrouwd zijn. Zo zullen mensen die standaard een iPhone hebben, niet zo snel voor een Android toestel kiezen. Zij zijn gewend aan het iOS systeem en zullen daar sneller de voordelen van zien. 

Over het algemeen kunnen we stellen dat er niet zoiets als een slecht besturingssysteem bestaat. Zowel iOS als Android beschikken over zowel voor- als nadelen. Het is heel persoonlijk welk besturingssysteem het beste bij jou past. 

Camera 

Ben jij iemand die regelmatig de mooiste plaatjes probeert te schieten met zijn smartphone? Dan zijn er wel enkele specificaties om op te letten met betrekking tot de camera. Tegenwoordig heb je bijna geen professioneel fototoestel meer nodig. Je smartphone heb je altijd bij de hand en sommigen beschikken over zo’n goede camera, waarmee zij een fototoestel met gemak kunnen evenaren. Dit geldt echter zeker niet voor elke smartphone. Daarom blijft het wel belangrijk om hier extra aandacht aan te besteden. 

Batterij 

Een smartphone is natuurlijk een fantastische uitvinding. Al deze extra functies hebben er echter wel voor gezorgd dat de accu van de telefoon het veel minder lang doet. Waar mobiele telefoons vroeger met gemak een week zonder opladen konden, heb je tegenwoordig vaak al moeite om het een hele dag te redden. De batterij van je telefoon is erg afhankelijk van de functies en het mobiele gebruik. Wel zijn er telefoons die over een wat grotere batterij beschikken. Kies je voor een telefoon met een relatief kleine batterij? Controleer dan of deze wel een snellaadfunctie heeft. Zo ben je minder tijd kwijt aan het opladen.