Lekker online casinospellen spelen
6 juni 2021
Autoverzekeringen vergelijken: hier kun je op letten
29 juli 2021
Toon alles

Alle voordelen op een rij voor leasen voor ondernemers

Wanneer je een ondernemer bent, heb je te maken met veel maandelijkse afschrijvingen. Vooral de autokosten kunnen hoog oplopen. Je kunt als ondernemer er ook voor kiezen om de auto te leasen. Maar, hoe zit dat precies en bespaar je daar geld mee? Hieronder zetten wij alle voordelen op een rij wanneer je een auto gaat leasen als ondernemer zijnde.

1 Geld besparen

Wanneer je een auto gaat leasen, is dat geen grote investering. Je gaat namelijk een leasecontract aan bij de leasemaatschappij waarbij je maandelijks een bepaald bedrag betaalt. Op deze manier hoef je niet duizenden euro’s in te leggen voor die nieuwe Audi, maar kun je ook een leasecontract afsluiten, bijvoorbeeld een Audi financial lease-contract. Zo hoef je niet al je geld te investeren in een auto en kun je de rest van jouw geld besteden aan de groei van jouw onderneming. 

Bovendien biedt financial lease je ook veel fiscale voordelen als je als ondernemer zijnde een auto gaat leasen. Je hebt bijvoorbeeld recht op de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek en renteaftrek. Ook kan ook de milieuinvesteringsaftrek worden verlaagd dankzij financial lease.

2 Geen omkijken naar de auto

In de meeste gevallen kun je het beheer en het onderhoud overlaten aan de leasemaatschappij. De kosten van deze onderhoudsbeurten zitten bij het contract inbegrepen, waardoor je een hoop tijd en rompslomp kunt besparen. Je hoeft alleen de parkeerkosten en de benzinekosten te betalen en de rest laat je aan de leasemaatschappij over, zelfs de wegenbelasting is inbegrepen. Hier betaal je echter wel meer voor per maand.

Deze inbegrepen kosten gelden immers niet voor alle lease-vormen. Bij financial lease moet je bijvoorbeeld ook zelf de reparatie- en onderhoudskosten betalen. Ook al zijn niet alle kosten voor de leasemaatschappij bij financial lease, je bent wel de eigenaar van de auto. De auto wordt namelijk op jouw naam overgeschreven. Hierbij geldt de auto, net als een hypotheek, als een onderpand.

3 Een van de nieuwste auto’s

Een groot voordeel van een auto leasen, is dat je de mogelijkheid krijgt om in een van de nieuwste auto’s te rijden. Als ondernemer is dit zeer gunstig, aangezien je waarschijnlijk veel contact hebt met klanten. Met een relatief nieuwe auto kun jij al representatief verschijnen op de afspraak. Ook loopt een leasecontract na een aantal jaar weer af, waarna jij vervolgens weer een nieuwe auto kunt leasen. Zo kun jij altijd de weg trotseren met een wagen naar jouw smaak. Zo heb je bijvoorbeeld verschillende Audi A3 lease-deals die je eenvoudig kunt afsluiten.