Alle voordelen op een rij voor leasen voor ondernemers
8 juli 2021
Om het grote geld spelen met high rollers
9 augustus 2021
Toon alles

Autoverzekeringen vergelijken: hier kun je op letten

Wanneer je in het bezit bent van een auto, komen hier veel kosten bij kijken. Zo moet de tank gevuld zijn met brandstof, moet je wegenbelasting betalen en als laatst moet je natuurlijk de maandelijkse kosten betalen voor een autoverzekering. Als je een autoverzekering wil afsluiten, zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Lees hieronder de tips en vervolgens kun je eenvoudig een autoverzekering online afsluiten, zonder dat je voor verrassingen komt te staan.

Tip 1: Verdiepen

Voordat je een autoverzekering wil afsluiten, is het verstandig om je te verdiepen in verschillende verzekeraars en welke dekking zij bieden. Bovendien kun je checken hoeveel schadevrije jaren je hebt opgebouwd: deze kun je meestal meenemen naar de volgende autoverzekering. Als je een geschikte autoverzekering hebt gevonden, lees dan als eerst de polisvoorwaarden goed door. Hier kun je vinden hoeveel eigen risico je moet bijdragen en wat er precies wordt vergoed als jij schade maakt. Wel zo handig om te weten.

Tip 2: Nieuwwaarderegeling

Vooral als je een nieuwe auto hebt gekocht, kan een nieuwwaarderegeling aantrekkelijk zijn. Autoverzekeraars die de nieuwwaarderegeling dekken, dekken de volledige nieuwwaarde van jouw auto wanneer er schade wordt gereden. Wel is het slim om te letten op de periode van de nieuwwaarderegeling. Sommige verzekeraars bieden een nieuwwaarderegeling aan voor een jaar, terwijl de andere verzekeraar een periode aanbiedt van vier jaar.

Tip 3: Verzekeringsvorm

Voor het kiezen van de autoverzekering heb je de keuze uit WA, WA beperkt casco en WA volledig casco. Je bent verplicht om minimaal een WA-verzekering af te sluiten. Dit vergoedt de schade die jij met jouw auto veroorzaakt bij anderen. Toch is het een aanrader om te kiezen voor de uitgebreidere versie, namelijk WA beperkt casco. Deze verzekering biedt net een beetje meer: bijvoorbeeld bij diefstal, een aanrijding met dieren of wanneer je een barst in de voorruit krijgt. Wil jij een autoverzekering afsluiten, maar is deze autoverzekering geweigerd om wat voor reden dan ook? Gelukkig kun je bij verschillende verzekeraars alsnog terecht voor een passende autoverzekering.

Tip 4: Aanvullende dekkingen

Als je kiest voor de basisdekking, kan het verstandig zijn om te kiezen voor aanvullende dekkingen. Zo kun jij jouzelf en jouw medepassagiers extra verzekeren als er een ongeluk gebeurt. Je kunt bijvoorbeeld de ongevallen inzittendenverzekering afsluiten of de schadeverzekering inzittenden. Als je kiest voor de verkeersrechtsbijstandsdekking kun je juridisch hulp krijgen voor problemen die zijn ontstaan in het verkeer. Hierdoor ga je misschien net iets rustiger de weg op.