Twitch – Wat is het en waarom is het zo populair?
7 juni 2019
De alles in 1 pakketten van Caiway
24 september 2019
Toon alles

Streamen en live gamen – Wat is het?

Streaming-en-live-gaming

Streamen en live gamen – Wat is het?

Internet is niet meer uit ons leven weg te denken. Online shoppen, je favoriete films kijken, gamen… Het is niet zo verwonderlijk dat we een deel van onze dag online doorbrengen, zeker niet als je je beseft dat bijna ieder huishouden wel over een internetaansluiting beschikt. Zo zijn tegenwoordig 9 van de 10 mensen iedere dag wel eens online te vinden. Naast eerder genoemde bezigheden online, kijken mensen graag via internet hoe anderen hun games spelen. Je games via internet opnemen en uitzenden voor een ieder wie er maar in geïnteresseerd is. Dit wordt ook wel het streamen van games en live gaming genoemd. maar hoe zit dat nu en welk platform kun je ervoor gebruiken? Dat lees je hier!

Verwacht niet direct een miljoenenpubliek

Iedereen die geïnteresseerd is in live gaming en streamen kan zo een aantal bekende namen van streamers en live gamers noemen. Deze mensen zijn omringd door medewerkers die hun ondersteunen met zaken als techniek. Natuurlijk begin je klein en zal je publiek met je meegroeien, naarmate je langer streamt. Pas dan ook je verwachtingen aan en verwacht niet direct een miljoenenpubliek.

Wat ga je streamen?

De vraag waar je als eerste antwoord op wilt hebben, is natuurlijk wat ga je streamen? Het belangrijkste is dat je iets kiest wat jij leuk vindt en dan is het ook mooi meegenomen als anderen het ook leuk vinden. Maar in de eerste plaats dien je er zelf affiniteit mee te hebben. Je moet er iets over kunnen vertellen en je moet weten waar je het over hebt. Ben je een fervent pokeraar? Dan kan je dit zeker streamen. Je zal zonder twijfel veel mensen aantrekken die hier graag meer over willen weten. Poker spelen wordt, onder andere door het programma Pokerstars, door steeds meer Nederlanders gedaan. Ben jij hier goed in, speel dan in op deze trend en maak livestreams over hoe jij poker speelt.

Een platform uitkiezen

Wil je gaan streamen of live gamen, dan heb je een platform nodig. Zoals Netflix een platform is om films en series te streamen, heb je dus voor het uitzenden van gaming video’s ook een geschikt platform nodig. De grootste en bekendste platforms voor het streamen van game video’s zijn Twitch en YouTube. YouTube is al wat langer een bekende naam in vergelijking tot Twitch. Toch heeft Twitch zich in een razendsnel tempo tot het grootste platform voor het streamen van game video’s weten te ontwikkelen. Beide platforms zijn bijzonder goed voor het streamen van games en je zal dan ook niet snel een verkeerde keuze maken als je voor een van deze twee kiest. Toch onderscheidt Twitch zich meer op het gebied van het streamen van live gameplay. Wil je dus vaak live gaming gaan streamen, dan is Twitch een goede keuze. Voor wat meer variatie in je games, dan past YouTube hier ook heel goed bij. Welk platform het beste bij je past, hangt dus puur af van je persoonlijke voorkeur. Misschien bij jij wel de beroemde livestream gamer in de dop en komen die miljoenen vanzelf.