alles in een telefonie
Welke alles-in-een aanbieders bieden nog prepaid telefonie aan?
15 april 2019
Streaming-en-live-gaming
Streamen en live gamen – Wat is het?
11 juni 2019
Toon alles

Twitch – Wat is het en waarom is het zo populair?

Twitch –  Wat is het en waarom is het zo populair?

De industrie van games groeit nog iedere dag. Zeker nu bijna ieder huishouden in Nederland beschikt over een internetverbinding, lijkt de populariteit van online gamen niet meer tegen te houden. En daar is helemaal niets mis mee! Jong en oud speelt graag games en het draagt bij aan het tegengaan van vereenzaming, bijvoorbeeld onder senioren. Zo graag als dat we zelf een game spelen, kijken we ook naar anderen die hun vaardigheden in diverse games tentoonstellen. Platforms als YouTube en Twitch worden veelal gebruikt voor gamers om hun gameplay te streamen, waarbij ook het streamen van live gaming populair is. We lichten hier het platform Twitch uit. Wat is Twitch en waarom is het zo enorm populair?

 

Wat is Twitch?

Mensen die al een tijd kijken naar gaming video’s zijn wellicht het meest bekend met YouTube. Op dit platform bekijk je reeds opgenomen video’s van een gespeelde game. De kijker wordt letterlijk meegenomen in de gameplay van degene die de video heeft opgenomen. Twitch bestaat inmiddels ook alweer negen jaar en is feitelijk hetzelfde, maar hier wordt ook meer gebruik gemaakt van het live streamen van video’s. Dit wil zeggen dat de game gespeeld wordt op hetzelfde moment als dat jij de video kijkt, live dus. Dat is dan direct waar het grote verschil tussen Twitch en YouTube in ontstaat, Twitch wordt meer gebruikt voor livestreams en er kan tijdens de stream over de video gechat worden.

 

Waar gebruik je Twitch zoal voor?

Op de vraag voor welke games je Twitch zoal gebruikt, kan een kort antwoorde worden gegeven: voor ieder soort game die jij wilt. Of je nu je Fornite skills wil tonen of je vertelt je kijkers graag meer over types of live dealer games, het kan allemaal. Probeer echter wel een vast thema te hanteren om je kijkers geboeid te houden. Kies je voor casino games, zorg er dan wel voor dat je verstand van zaken hebt en weet hoe de spellen gespeeld worden. Alleen dan zal je steeds meer geïnteresseerde kijkers krijgen.

Waarom is het zo populair?

In de basis kun je met Twitch hetzelfde als met YouTube. Wanneer je van plan bent om zelf te gaan streamen, is er geen verkeerde keuze te maken als je tussen deze twee platforms gaat kiezen. Het is maar net waar je persoonlijke voorkeur ligt. Mensen die streams bekijken volgen doorgaans een specifieke gamer. Op welk platform zij filmpjes bekijken, hangt deels af van welk platform er door de streamer gekozen is. Een andere reden waarom kijkers voor Twitch kiezen, is omdat ze vaak eerst een beeld willen krijgen van een specifieke game voordat ze deze zelf gaan kopen. Op Twitch is er veel meer interactie mogelijk tussen kijkers onderling en de streamer van de video. Naast iedere video wordt een chatscherm weergegeven. Hiermee kun je heel eenvoudig communiceren met mede kijkers en wellicht chat de streamer zelf ook wel mee. Het is op deze manier heel handig om gerichte vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en contact te krijgen met mensen die net zo graag streams bekijken als jij.