Een abonnement bij Ziggo: de voordelen
4 februari 2018
Televisie kijken is en blijft populair
5 mei 2018
Toon alles

Wat je moet weten over interactieve tv en tv abonnementen

Met een tv abonnement kun je interactieve tv krijgen en dit maakt een participatieve ervaring mogelijk met de inhoud op het tv-scherm.

Wat is interactieve tv precies

Interactieve televisie gaat over het omgaan met inhoud op de tv. Je kunt niet alleen reageren met de afstandsbediening van je tv. Je kan nu ook vaak je tablet of mobiele telefoon als afstandsbediening gebruiken. In de toekomst kunnen we waarschijnlijk met onze tv praten of zal de tv op gebaren reageren als je een tv abonnement met interactie tv hebt.

Welke extra tv-diensten en tv-boxen kun je krijgen?

Naast het uitzenden van je favoriete programma’s biedt elke aanbieder van een tv abonnement nog meer voordelen in een poging je te winnen. Op zijn minst krijg je een gratis box hoewel sommige aanbieders in plaats daarvan een meer geavanceerde PVR box leveren, zodat je je favoriete programma’s kunt opnemen om ze opnieuw te bekijken. Bij het vergelijken van tv-deals, moet je kijken welke set is inbegrepen en of deze gratis wordt geleverd. Ben je opzoek naar een tv abonnement met internet dan is het vooral belangrijk om te kijken naar de snelheid.

Bekijk goed wat je wilt en betaal niet voor iets wat je niet gaat bekijken

Check of het tv abonnement een extra digitale tv-box biedt, als je tv in meer dan één kamer wilt ontvangen, sommige providers bieden dit aan. Alle providers bieden de mogelijkheid om extra kanalen en high-definition kanalen toe te voegen, maar het bereik van kanalen kan aanzienlijk variëren tussen aanbieders. De kosten variëren zowel tussen pakketten als tussen aanbieders en kunnen beginnen te stijgen als je extra’s toevoegt. In plaats daarvan, is het verstandig precies uit te werken wat je wilt – het kan geweldig zijn om veel keuze te hebben, maar het heeft geen zin om te betalen voor kanalen die je nooit zult bekijken.

Hoe lang moet ik me binden aan een tv abonnement?

Hoewel de meeste tv abonnementen een contract van 12 maanden vereisen, vereisen sommige aanbieders dat je je aanmeldt voor langdurige contracten als je tv neemt in een pakket met breedband en huistelefoon. Vraag hiernaar en kijk goed naar de voorwaarden van je tv abonnement.