Wat je moet weten over interactieve tv en tv abonnementen
4 februari 2018
Wat is een Alles-in1 pakket?
2 november 2018
Toon alles

Televisie kijken is en blijft populair

Televisie kijken is nog net zo populair als het altijd geweest is. Je kan je dan ook geen huishouden indenken waar niet één of misschien zelfs meerdere televisies in gebruik zijn. Wat je tegenwoordig wel ziet is dat door de veranderende technologie mensen steeds minder vaak op de traditionele manier televisie kijken. Met de traditionele manier wordt bedoeld de televisie aanzetten en kijken wat er op dat moment toevallig wordt uitgezonden. Meer dan 96 procent van de televisiekijkers geeft aan dit nog altijd het liefste te doen. Tegenwoordig is er internet tv beschikbaar en kunnen mensen tablets of smartphones gebruiken om tv te kijken. Dat heeft tot gevolg dat het hele idee van tv kijken langzaam aan het veranderen is. Maar het televisie kijken op zich zal zeker niet verdwijnen. Hier kun je natuurlijk ook de prijzen voor een alles in 1 internet en tv abonnement met bellen vergelijken.

Standaard zenders genoeg of wil je meer?

Niet iedereen is hetzelfde en niet iedereen heeft dezelfde interesses. In het basis zenderpakket wat de televisie providers in Nederland aanbieden zijn al veel diverse en uiteenlopende zenders opgenomen. Zo heb je onder andere de publieke en commerciële zenders van Nederland tot je beschikking. Daarnaast worden er diverse buitenlandse zenders uit onder andere België, Engeland en Duitsland aangeboden. Meer specifieke kanalen zijn die waarbij een bepaalde doelgroep wordt aangesproken. Zo is er onder andere een kanaal voor kinderen, eentje speciaal gericht op vrouwen, eentje voor liergierige mensen of mensen die graag naar comedy programma’s kijken. Mocht je graag nog meer zenders tot je beschikking hebben kan je het standaardpakket uitbreiden met een extra abonnement waarbij je nog meer kanalen kan bekijken. Daarnaast zijn er kanalen die je een apart abonnement voor hun eigen kanaal aanbieden. Dit zijn de echte specifieke themakanalen zoals Eurosport of Netflix.

Je favoriete programma kijken wanneer het jou uitkomt

Iedereen heeft wel een of meerdere favoriete televisie programma’s. En het is natuurlijk erg vervelend als dat wordt uitgezonden op een moment dat jij niet thuis bent en het dus niet live kan kijken. De meest simpele oplossing hiervoor is om het gewoon op te nemen. Dan kan je kijken wanneer je er een geschikt moment voor hebt gevonden. Het opnemen kan op verschillende manieren. De manier die iedereen wel zal kennen is het opnemen met een zogenaamde PVR. Deze afkorting staat voor een Personal Video Recorder. Het opnemen gaat via een decoder met een ingebouwde harde schijf. Op deze schijf worden de programma’s voor je opgeslagen. Het is mogelijk om een PVR via je provider in bruikleen te krijgen, maar je kan er ook zelf eentje aanschaffen.
Een nieuwere manier is om de programma’s op te slaan in de cloud. Ze staan dan niet meer ergens bij jou op een harde schijf. Je provider zorgt ervoor dat ze elders worden opgeslagen en je hebt een decoder nodig om het terug te kunnen kijken. In het geval van een storing bij je provider zal je even moeten wachten tot de storing voorbij is voor je je opgeslagen programma’s weer aan kan. Nieuwe televisies hebben steeds vaker de mogelijkheid om rechtstreeks op een externe harde schijf op te nemen. Dat is handig omdat je tv het zelf regelt maar het betekent ook dat je alleen maar op die televisie kan terug kijken.