Televisie kijken is en blijft populair
5 mei 2018
Wat is een alles in 1 pakket precies?
9 januari 2019
Toon alles

Wat is een Alles-in1 pakket?

Je hoort veel mensen wel over een alles-in-1 abonnement. Er zijn verschillende telecomaanbieders, waaronder T-Mobile Thuis, die je aan zo’n abonnement kunnen helpen. Dat kan erg handig zijn. Maar wat houdt zo’n alles-in-1 abonnement nou eigenlijk in? Wat zal er allemaal in zo’n pakket zitten? Wat zijn de voordelen van zo’n abonnement? Hoe gaat het afsluiten van zo’n abonnement nou eigenlijk precies in zijn werk? Waar moet je aan denken als je op een alles-in-1 pakket wilt overstappen? En zitten er misschien ook nog wat nadelen aan het afsluiten van zo’n alles-in-1 abonnement? Laat ons je hier wat meer over informeren zodat je kunt zien of een alles-in-1 pakket iets voor jouw huishouden zou kunnen zijn.

Wat Is een Alles-in-1 Pakket?

Een alles-in-1 pakket betekent eigenlijk dat alle diensten door één en dezelfde dienstverlener worden geregeld. Meestal gaat het om een telecomaanbieder die verschillende soorten diensten voor je TV, radio, computer en telefoon aanbiedt. Zij zullen alles op zich nemen en hebt dan geen internet, televisie of (mobiele) telefonie van verschillende aanbieders.

Wat Zit er in een Alles-in-1 pakket?

Zoals we al zeiden zitten er in zo’n pakket dus verschillende diensten. Allereerst kunnen ze je televisie leveren. Tegenwoordig is dit vaak interactieve televisie waarmee je programma’s kunt terugkijken, begin gemist kan opzoeken en programma’s digitaal kunt opnemen. Er zit dan ook een digitale televisiegids in het pakket zodat je programma’s kunt aanklikken en selecteren. Ook radiozenders zijn tegenwoordig vaak inbegrepen in het zenderpakket. Je hoeft dus niet per se meer een aparte radio te hebben maar kunt gewoon radio luisteren via je televisie. Naast diensten voor je televisie kunnen ze je ook vaak voorzien van internet voor je computer. Of je nou glasvezel, gewoon internet of snel internet wilt, ze kunnen jouw internetverbinding tot stand brengen. Je krijgt dan ook een modem. Vanuit dit modem wordt niet alleen je internet maar je hele alles-in1 pakket geregeld. En als laatste bieden ze je dan nog telefonie aan. Vaak gaat het hierbij over een vaste lijn waarmee je dan goedkoop kunt bellen. Maar sommige providers hebben ook een service voor je mobiele telefoon en bieden je extras aan als je telecom en mobiele telefonie bij ze afneemt.

De Voordelen van Alles-in-1

Het voordeel van alles-in-1 is dat alles geregeld is bij één en dezelfde provider. Je hebt dus gewoon één rekening waar alles opstaat en hoeft niet meer te bedenken voor welke telecomdienst je nou bij welke maatschappij zat. Ook is het handig dat je bij wat voor een soort storing dan ook bij dezelfde maatschappij terecht kunt

Nadelen van Alles-in-1

Het feit dat alles bij één en dezelfde maatschappij zit kan een voordeel zijn, maar ook een nadeel. Mocht er namelijk een storing zijn bij de desbetreffende maatschappij dan zal gelijk alles eruit liggen. Je hebt dan zowel geen internet, televisie als telefoonlijn meer. Het is dan wachten tot de telecomaanbieder het probleem weer verholpen heeft, maar tot die tijd kun je helemaal niets.

Een alles-in-1 pakket kan dus zowel handig als onhandig zijn.