Verhuizen? Wat te doen met je internetabonnement?
26 oktober 2020
Lekker online casinospellen spelen
6 juni 2021
Toon alles

Internetgebruik fors gestegen door corona

Sinds het coronavirus is opgedoken, is het internetgebruik met meer dan een derde gestegen. In de eerste drie maanden is er in Nederland meer dan 200 miljard MB mobiele data verbruikt. Het coronavirus heeft de telecomwereld een boost gegeven, in tegenstelling tot veel andere sectoren. Ook de vraag naar mobiel-abonnementen met onbeperkt bellen en internet ging omhoog.

Mobiele data gestegen met 34,5 procent

Het is een feit dat mobiel dataverbruik in Nederland is gestegen de laatste paar jaren, maar zo’n forse stijging is bijzonder. In de eerste drie maanden van de coronacrisis is het mobiel dataverbruik namelijk gestegen met 34,5 procent. Toch is het niet bewezen dat het coronavirus hiervan de oorzaak is, maar het lijkt er wel op: meer mensen blijven thuis en werken ook vanuit huis. Hierdoor stijgt het verbruik van internet.

Meer mensen maken gebruik van Netflix, Videoland en andere streamingsdiensten. Hiervoor maken zij ook gebruik van hun mobiele data. Je raadt het al: met streamen tikt dat lekker aan. Wil jij weten welke provider het beste bij jou past zodat jij kan streamen naar jouw favoriete serie? Je kunt gemakkelijk elke provider vergelijken. Of wil je liever jouw favoriete serie onbeperkt kijken? Dan ben je niet de enige. Tijdens de coronacrisis steeg ook de vraag naar unlimited-abonnementen: onbeperkt internet en bellen. Op deze manier hoef je je geen zorgen meer te maken over je bundel. 

Trage wifi thuis 

Thuiswerken is genoodzaakt door het coronavirus. Je zult dus haast denken dat er vooral gebruik wordt gemaakt van wifi en minder van mobiele data. Niets is minder waar: veel mensen maken ook thuis gebruik van hun mobiele data. De reden hiervoor is dat de wifi thuis te traag is, omdat het hele huishouden vanuit huis moet werken. Hierdoor schakelen veel Nederlanders al gauw over van wifi naar mobiele data, omdat dit vaak sneller is. Hiervoor is het dus slim om een mobiel-abonnement met onbeperkt internet te nemen. Elke provider verschilt en heeft andere aanbiedingen: hier kun je elk internet abonnementen vergelijken en alle voor- en nadelen staan voor je op een rij.

Meer omzet door coronavirus

Het coronavirus betekende voor T-Mobile een omzetstijging van 3,3 procent als het gaat om mobiele data. Nieuwe klanten met een abonnement en meer dataverbruik is de oorzaak van deze stijging. Niet alleen abonnementen van mobiele data steeg, maar er kwamen ook nieuwe klanten bij voor thuis-internet, tv en bellen van deze provider. Ook andere providers zagen een stijging door het coronavirus in hun omzet. Vodafone zegt een stijging van 2% te hebben gehad. Toch hebben niet alle providers een hogere omzet gegenereerd door het coronavirus: KPN haar omzet daalde met 4,9 procent. 

Heb jij ook last van traag internet thuis doordat het hele huishouden verplicht thuis moet werken? Misschien is het dan tijd om een ander nieuw internetabonnement af te sluiten of je huidige abonnement uit te breiden. Het kan zijn dat je bij een ander abonnement geld kan besparen. Hier kun je alle internet abonnementen vergelijken.