De alles in 1 pakketten van Caiway
24 september 2019
netwerk kabels
Hoe de juiste kabels, de beste internetverbinding geven
20 januari 2020
Toon alles

In welke landen is het slim om een losse sim kaart te kopen tijdens je vakantie?

simkaart nodig buitenland

In welke landen is het slim om een losse sim kaart te kopen tijdens je vakantie?

Op vakantie wil je natuurlijk graag bereikbaar blijven. Je wilt vrienden op de hoogte houden met vakantiefoto’s. Of even bellen naar het thuisfront om te vertellen hoe geweldig je vakantie is. Het enige nadeel is dat de belkosten en vooral internetkosten over de grens flink kunnen oplopen. Soms ben je voordeliger uit om tijdelijk een losse simkaart te kopen en in je mobiel te stoppen. Via dit nummer ben je dan tijdelijk bereikbaar en kan je iedereen op de hoogte houden van je vakantie avonturen. Benieuwd wat de beste sim only abonnementen zijn in verschillende landen? In dit lijstje geven wij wat tips!

 

Losse simkaart is niet meer nodig in Europa

In Europa hoef je in principe geen losse simkaart meer voor je telefoon te kopen, dus je kan zonder zorgen op jacht naar goedkope zon vakantie deals. Sinds een paar jaar is er een nieuwe wetgeving waarin providers verplicht je belbundel moeten hanteren in het buitenland. Als je 10 GB data in Nederland hebt, dan neem je die gewoon mee in het buitenland. Je kan dus ook gewoon gratis bellen of smsen binnen je bundel. Hou er wel rekening dat je buiten je bundel nog steeds fors bijbetaald. Zorg er dus voor dat je bundel hoog genoeg is in het buitenland.

 

Lokale simkaart in Amerika

In Amerika is het altijd fijn als je overal bereikbaar bent. Als je via Airbnb een huisje geboekt hebt krijg je soms onderweg nog berichtjes van de eigenaar. De enige manier om die te openen is via het internet. Het nadeel is dat dit grapje je soms al snel 15 euro kost voor slechts een paar berichtjes checken op het internet. In Amerika liggen de tarieven via je eigen provider vrij hoog. Je kan flink wat geld besparen om hier een lokale simkaart aan te schaffen.

 

Een lokale simkaart Egypte

Egypte valt helaas buiten de EU en daardoor heb je geen recht op je eigen databundel. Gelukkig hebben de meeste hotels wel gratis wifi, maar als je wat uitstapjes maakt is echt internet wel fijn. Of als de verbinding niet best is kan het handig zijn om via een simkaart te werken. Met een lokale simkaart van Egypte ben je een stuk voordeliger uit. Je kan er eventueel één kopen na aankomst op het vliegveld.

 

Lokale simkaart Turkije

Je zou bijna vergeten dat je zonvakantie Turkije helaas ook buiten de EU valt. Dit betekent dat je telefoon het helaas niet gewoon doet in dit land. Een lokale simkaart kan in Turkije een must zijn. Tenzij je natuurlijk alleen in je all inclusive hotel verblijft. De meeste hotels hebben gratis wifi waar je gebruik van kan maken.

 

Lokale simkaart Azië

In Azië is het heel fijn als je over internet beschikt. In Japan kan je alleen al geen borden lezen zonder Google Translate. Het is fijn als je dingen via je smartphone kan regelen en je niet afhankelijk bent van mogelijke wifi punten. Een lokale simkaart in Azië kan ongelofelijk handig zijn. Via je eigen provider ben je vaak veel geld kwijt als je toch op het internet wilt.

 

Wereldbundel via je eigen provider

De meeste providers hebben een zogenaamde verre landen bundel of wereldbundel. De prijzen verschillen per land en provider. Vaak betaal je één bedrag en krijg je hiervoor een speciale databundel. Ondanks dat je korting krijgt zijn de kosten helaas nog steeds hoog vergeleken met een lokale simkaart. Vaak kan je een lokale simkaart met data aanschaffen voor minder geld. Het enige voordeel is dat het minder gedoe is en je geen simlockvrije telefoon nodig hebt.